1. Introducció

Pl. Corsini


Us donem la benvinguda a aquest acte d’inici de campanya de Cau de Llunes que pren com a referència el títol de la novel·la de Vírginia Woolf Una cambra pròpia (1929). La campanya “Una ciutat pròpia” està concebuda en 4 eixos que es treballaran, si fa no fa, al voltant de cada estació: la primera dedicada a l’espai de la ciutat; la segona, als serveis públics; després al territori i, finalment, a la cultura. 

La nostra intenció és fer extensiva a la ciutat la demanda d’uns espais que hem de recuperar col·lectivament. I és per això que volem començar preguntant-vos, i preguntant-nos, com podem construir espais feministes. Creiem que és un moment adequat per preguntar-nos-ho, ja que arran de la crisi de la COVID-19 hem vist els usos de l’espai que han prioritzat les autoritats: supermercats sí però, mercats ambulants no; terraces de bars sí però, parcs infantils no…

Pensem que la campanya “Una ciutat pròpia” representa molt bé la nostra manera d’entendre el feminisme i la nostra militància política, ja que parteix d’una anàlisi de la ciutat amb perspectiva de gènere. L’objectiu és identificar com vivim les ciutats, com ens hi movem, quins espais necessitem i com volem que siguin. En definitiva, ens ha fet pensar com construir una ciutat que posi la vida al centre i posar en valor totes aquelles iniciatives que ens fan sentir que la ciutat ja és nostra. Les feministes volem que totes les vides valguin la pena i per això parlem de les coses quotidianes, que fem i veiem cada dia, i aquelles que tenim més a prop. Amb molta il·lusió, doncs, us convidem a pensar com construïm espais feministes i una ciutat pròpia al llarg del recorregut que comença aquí, a la plaça Corsini. 

Back To Top