Com construïm espais feministes?

Us donem la benvinguda a aquest acte d’inici de campanya de Cau de Llunes que pren com a referència el títol de la novel·la de Vírginia Woolf Una cambra pròpia (1929). La campanya “Una ciutat pròpia” està concebuda en 4 eixos que es treballaran, si fa no fa, al voltant de cada estació: la primera dedicada a l’espai de la ciutat; … (llegir més).


Precisament ara que ens trobem envoltades d’asfalt, volem parlar dels espais verds de la ciutat. Quin és l’espai verd que teniu més a prop de casa? Potser penseu en el Parc de la ciutat, la via verda del Francolí o el camp de Mart. Però, us semblen suficients? Us heu fixat en si estan o no ben conservats? … (llegir més).


Frankenstein O El Prometeu Modern.
Grans Edificis Buits I Públics

Som davant l’antiga seu del Banc d’Espanya, un edifici de titularitat pública però tancat i barrat des de fa molts anys. Se us acudeixen altres exemples de grans edificis buits a la ciutat? Efectivament, per desgràcia hi ha molts exemples, alguns dels més famosos són la Tabacalera o el Preventori de la Savinosa;… (llegir més).


Personatges Secundaris.
Memòria Històrica

Ens agradaria que tanquéssiu els ulls i penseu en noms de carrers de Tarragona amb nom de dona. 
Va que segur que en sabeu algun!… (llegir més)


Sentim sovint que cal garantir la “neutralitat” de l’espai públic per tal que ningú se senti exclòs. Però estan els nostres carrers lliures de missatges polítics?… (llegir més)


Prepareu-vos per un munt de preguntes! D’on surt la verdura, el peix, les conserves i el menjar en general que consumiu? Cada quan aneu a comprar? D’on treieu la roba i les sabates que porteu?… (llegir més)


El 9 de febrer del 2018, a l’Oficina de “la Caixa” de la Rambla Nova, va morir una dona sense llar, la Carol. Segons els últims recomptes oficials, al 2019 a Tarragona una setantena de persones vivien al carrer i la tendència va a l’alça… (llegir més)


Urbanisme feminista

Sabem que la divisió sexual del treball fa que les dones assumeixin en gran mesura la càrrega del treball reproductiu no remunerat; una feina de manteniment de la vida que s’ha de fer cada dia. Com afecta això a l’espai públic?… (llegir més)


La casa buida

A Tarragona es calcula que hi ha uns 7.000 pisos buits i més de 1.000 habitatges d’ús turístic. 
Les feministes defensem que l’habitatge és un dret bàsic de totes les persones però, per què l’habitatge és una qüestió feminista?… (llegir més)


Els punts foscos són aquells racons, carrers i espais en general que degut al seu disseny urbanístic fan que hi hagi una sensació d’inseguretat, sobretot per a les dones. Falta d’il·luminació, espais abandonats, o llocs aïllats (o masculinitzats) porten a les dones a sentir que hem d’estar alerta i hem de desenvolupar estratègies de protecció: fer veure que parles per telèfon, buscar rutes més llargues perquè estan més transitades o il·luminades,… (llegir més)


Ens apropem al final de la ruta i després de tot el que hi hem vist, també volem posar en valor alguns exemples actuals de reapropiació de la ciutat per part del veïnat. Sovint són petites accions que passen desapercebudes, però són, i han estat al llarg de la història, la llavor de grans millores de les quals tothom s’ha beneficiat… (llegir més)


Us Convidem A Casa Nostra!

Ja que hem parlat d’autogestió ens agradaria que coneguéssiu el Casal Popular Sageta de Foc, un espai autogestionat per diversos col·lectius de la ciutat, molts de vosaltres el coneixereu per ser un espai d’oci, i per les seves croquetes delicioses. Però és molt més que això!… (llegir més)


Back To Top