Una ciutat pròpia

La campanya “Una ciutat pròpia”, adapta el nom del llibre de Virgina Woolf, Una cambra pròpia, que parla de la necessitat que les dones disposin d’un espai propi. La campanya està concebuda en 4 eixos que es treballaran, si fa no fa, al voltant de cada estació: la primera dedicada a l’espai de la ciutat; la segona, als serveis públics; després al territori i, finalment, a la cultura.  Des de Cau de Llunes creiem que el feminisme és una pràctica quotidiana, i és per això que volem repensar el nostre entorn més proper amb perspectiva de gènere. Com es distribueix l’espai públic i el privat? Es tenen en compte les necessitats de les dones? Volem fer extensiva a la ciutat la demanda d’uns espais que hem de recuperar col·lectivament. I és per això que volem començar preguntant-vos, i preguntant-nos: com podem construir espais feministes?


Autoretrats

Rambla Vella

QUARTA PARADA: Pintades i publicitat
L’espai públic no és mai neutre: Elements com la publicitat són un mecanisme per reproduir missatges com ara el consumisme o la pressió estètica. Ara bé, veiem que quan moviments socials s’apropien de l’espai públic i pinten murals o missatges feministes o anticapitalistes són titllats de vandalisme i són esborrades ràpidament per part de l’ajuntament; per altra banda però, a la nostra ciutat podem veure pintades feixistes que perduren mesos i anys sense que cap institució tingui pressa a esborrar-les.

#UnaCiutatPròpia


Personatges secundaris

Plaça Dona treballadora

TERCERA PARADA: Memòria històrica
Vivim en una ciutat on moltes altres persones han viscut, han lluitat, han creat o han estat represaliades; perquè elles han sigut, nosaltres hi som. La memòria col·lectiva també està masculinitzada, i els carrers i places només recorden allò que han fet els homes. Nosaltres, les feministes, volem reivindicar a totes aquelles dones que ens van precedir, i que els nostres carrers i places portin els seus noms, recordin les seves gestes i retin homenatge a totes aquelles que van lluitar pels drets de totes.

#UnaCiutatPròpia


Frankenstein o el Promteu modern.

Banc d’Espanya

SEGONA PARADA: Edificis buits
Són molts els grans edificis buits que trobem a la nostra ciutat: el Banc d’Espanya, la Tabacalera, etc. Fa anys que estan abandonats, i quan les veïnes fan propostes o s’apropien de l’espai, l’ajuntament les fa fora i torna a tancar l’espai. Necessitem que aquests grans edificis, sobretot els de titularitat pública, es posin al servei de la ciutadania i deixin de ser espais buits: volem que s’omplin de vida, d’habitatge social, de serveis públics per a totes.

#UnaCiutatPròpia


La vida que trenca l’asfalt.

Plaça Corsini

PRIMERA PARADA: Falta d’espais verds
 Molts dels espais oberts de la nostra ciutat s’han dissenyat per fomentar el consum i se’n prioritza l’explotació econòmica; veiem com les nostres places estan gairebé monopolitzades per l’asfalt i les terrasses dels bars. Des del feminisme apostem per espais que creïn comunitat i facilitin les cures sense mercantilitzar l’oci i la vida social de les persones: volem més espais verds, més fonts, lavabos, bancs i taules públics, per tal que puguem gaudir de la nostra ciutat fent-la nostra i no només com un bé de consum.

#UnaCiuttPròpia


#UnaCiutatPròpia

Primera enganxina del recorregut

Ahir vam iniciar la nostra nova campanya, “Una ciutat pròpia”,  presentant un dels seus quatre eixos. El primer eix: “Com construïm espais feministes?”, ens fa veure les mancances d’una perspectiva de gènere a les nostres ciutats.
Per a totes les que no vau poder vindré, podreu fer el mateix recorregut amb les enganxines que vam deixar a cada punt. Aquestes enganxines tenen uns codis qr que us portaran a la nostra NOVA WEB on trobareu tota la informació de l’acta, i molt més.
Així que, si ahir no vau poder  vindré ja ho sabeu, feu el mateix recorregut i entreu a la nostra NOVA WEB!!

caudellunes.catSOPAR DE PIZZES ARTESANES

Després de la ruta per la ciutat amb prespectiva feminista acabarem al Casal Popular Sageta de Foc (C/ de la Nau, 11, Tarragona). Allà farem activitats lúdiques i després hi haurà pizzes artesanes ben bones!

Us hi esperem a TOTES!!
#UnaCiutatPròpia


⚠️ Presentem campanya! ⚠️

Cartell presentació campanya 2020

Des de Cau de Llunes iniciem nova campanya, farem una anàlisi de la ciutat amb perspectiva de gènere. L’objectiu és identificar com vivim les ciutats, com ens hi movem, quins espais necessitem i com volem que siguin.

#UnaCiutatPròpiaBack To Top